5 Aralık 2010 Pazar

DERYALI GUNLER KOSTEBEK PASTA

DERYA BAYKAL- DERYALI GÜNLER KÖSTEBEK PASTA TARİFİ



KEK MALZEMELERİ:

-İKİ YUMURTA
-BİR S.BARDAĞI ŞEKER
-BİR Ç.BARDAĞI SÜT
-BİR Ç.BARDAĞI SIVIYAĞ
-BİR Ç.KAŞIĞI KAKAO
-BİR PAKET KABRTMA TOZU
-BİR PAKET VANİLYA
-BİR BUÇUK S.BARDAĞI UN

KREMA MALZEMELERİ:

-BİR YUMURTA
-ON Y.KAŞIĞI ŞEKER
-ÜÇ Ç.KAŞIĞI UN
-ÜÇ SU BARDAĞI SÜT
-BEYAZ ÇİKOLATA
-BÖĞÜRTLEN (MUZ, ÇİLEK DE KULLANABİLİRSİNİZ)

YAPILIŞI:

Kek malzemelerini iyice çırpıyoruz. Önceden ısıtılmış fırınımızda pişiriyoruz. Bu sırada kremasını hazırlıyoruz. Krema pişene kadar başından ayrılmadan çırpma teli ile karıştırıyoruz. Hem topak olmasını, hem dibinin tutmasını engelliyoruz. Kekimiz fırından çıktıktan sonra biraz soğumasını bekliyoruz.Daha sonra su bardağı yardımı ile kekimizde çıktığı kadar yuvarlaklar kesiyoruz. Kestiğimiz kekleri başka bir tepsiye alıp üzerine soğumuş olan krema karışımımızı koyuyoruz. Üzerine biz dondurulmş böğürtlen koyduk, siz başka bir meyvada koyabilirsniz. Kekimizin geriye kalan parçalarını rondodan geçirerek öğütüyoruz. Ufalanan keki yuvarlak kremalı pastamızın üzerlerine yuvarlağını bozmadan, bombeli bir şekilde köstebek yuvaları oluşturuyoruz. Mutlaka denemenizi tavsiye ederiz, hem çok lezzetli, hem görünüşü çok güzel, hemde yemesi pratik :))

DERYALI GÜNLER pasta tarifleri, Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder