Deryalı Günler,Derya Baykal,Çeyiz,2010 Çeyiz Trendleri,Havlu Süslemeleri,Dantel,Elişi,Yemek Tarifleri,Moda Tasarımı,Kurdela Nakışı,Pasta Tarifleri,Sebze Yemekleri,Ramazan Yemekleri Tarifleri,Ramazan Tatlıları,Gelin Başı,Başörtü Bağlama Şekilleri,Abiye,Türban Bağlama,Yapılışı
24 Temmuz 2010 Cumartesi
Deryali Günler Ali Nazik Tarifi
Deryalı Günler yemek tariflerimizden merhabalar. Şimdi sizlere derya baykal mutfağımızdan enfes bir ali nazik tarifi ni paylaşacağız inşallah. Buyurun hanımlar tarif aşağıdadır.
Malzemeleri:
-Dört tane patlıcan
-Üç çorba k. margarin
-Üç kahve fincanı kadar un
-Üç kahve fincanı kadar süt
-İki kahve fincanı rendelenmiş taze kaşar
-İki tane kuru soğan
-İkiyüzelli gram yağsız kıyma
-Dört tane domates
-Dört tane sivri biber
-Üç kahve fincanı et suyu
-tuz, karabiber ve pul biber
Yapılışı:
Deryalı Günler tarifimizde ilk önce patlıcanlarımızı yüksek ateşte közleyin. Kabuklarını soyup çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada üç çorba k. margarini eritin. Unu ilave edip pembeleşene kadar kavurun, sütüde yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Patlıcanları ve kaşar rendesini tavaya ilave edin. Ayrı 1 tavada da iki çorba k. margarini ve küçük küçük doğranmış kuru soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin. İki üç dk sonra doğranmış domatesleri, sivri biberleri ,et suyunu ve tuzu ilave edin. On dk. sonra ateşten alın. Servis tabağına beğendiyi (patlıcanlı kaşarlı püre) koyup üzerine kıymalı harçtan döküp servis yapın. Deryalı Günler tarifimize göre yemek hazır. Afiyet olsun
Etiketler:
ali nazik,
derya baykal,
deryali gunler,
tarifi,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder