Deryalı Günler,Derya Baykal,Çeyiz,2010 Çeyiz Trendleri,Havlu Süslemeleri,Dantel,Elişi,Yemek Tarifleri,Moda Tasarımı,Kurdela Nakışı,Pasta Tarifleri,Sebze Yemekleri,Ramazan Yemekleri Tarifleri,Ramazan Tatlıları,Gelin Başı,Başörtü Bağlama Şekilleri,Abiye,Türban Bağlama,Yapılışı
28 Temmuz 2010 Çarşamba
Kestaneli Pilav Tarifi
Deryalı Günler yemek tarifi bölümümüzde Kestaneli Pilav yapılışını öğreneceğiz
Malzemeleri:
-İki buçuk su bardağı pirinç
-Bir çorba kaşığı tereyağı
-Bir çorba kaşığı fıstık
-Bir çorba kaşığı kuş üzümü
-İki adet havuç
-Bir su bardağı kestane
-tavuk suyu
-sıvıyağ, tuz, su
Yapılışı:
Tereyağını ve dolmalık fıstıkları da ilave edip kavuruyoruz. Üzerine havuçları küp küp kesip tencereye ekliyoruz. Pirinçleri de ilave edip kavruluncaya kadar karıştırın. Pirincin üzerine kuş üzümünü ve küp küp doğranmış kestaneyi de ilave ediyoruz. Sıcak suyuda ekleyerek pişmesini bekliyoruz. Altını kapattıktan sonra biraz demlenmesini bekliyoruz. Daha sonra servis tabağına alabiliriz.
Afiyet Olsun.....
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder