28 Temmuz 2010 Çarşamba

Kestaneli Pilav Tarifi


Deryalı Günler yemek tarifi bölümümüzde Kestaneli Pilav yapılışını öğreneceğiz
Malzemeleri:

-İki buçuk su bardağı pirinç
-Bir çorba kaşığı tereyağı
-Bir çorba kaşığı fıstık
-Bir çorba kaşığı kuş üzümü
-İki adet havuç
-Bir su bardağı kestane
-tavuk suyu
-sıvıyağ, tuz, su



Yapılışı:

Tereyağını ve dolmalık fıstıkları da ilave edip kavuruyoruz. Üzerine havuçları küp küp kesip tencereye ekliyoruz. Pirinçleri de ilave edip kavruluncaya kadar karıştırın. Pirincin üzerine kuş üzümünü ve küp küp doğranmış kestaneyi de ilave ediyoruz. Sıcak suyuda ekleyerek pişmesini bekliyoruz. Altını kapattıktan sonra biraz demlenmesini bekliyoruz. Daha sonra servis tabağına alabiliriz.
Afiyet Olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder