Malzemeleri:
-Bir kase önceden haşlanmış (soğuk) nohut
-Bir çay bardağı bulgur
-Bir çay bardağı bezelye
-İki kırmızı biber
-Beş adet kornişon turşu
-Bir limon
-Bir tutam taze nane
-Bir tutam taze maydanoz
-zeytin yağı, tuz
Yapılışı:
Kabın içerisine haşlanmış nohutu, sıcak suda şişirilmiş bulguru, haşlanmış bezelyeyi, doğranmış turşuyu ve kırmızı biberleri ekleyip karıştırıyoruz. Yeşillikleri ince ince doğrayıp ekliyoruz ve son olarak zeytinyağı, limon suyunu, tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Beş dk bekliyoruz ki içindekilerin tatları birbirine karışsın, lezzetlendirsin. Daha sonra servis yapıyoruz.
Afiyet Olsun...
Deryalı Günler,Derya Baykal,Çeyiz,2010 Çeyiz Trendleri,Havlu Süslemeleri,Dantel,Elişi,Yemek Tarifleri,Moda Tasarımı,Kurdela Nakışı,Pasta Tarifleri,Sebze Yemekleri,Ramazan Yemekleri Tarifleri,Ramazan Tatlıları,Gelin Başı,Başörtü Bağlama Şekilleri,Abiye,Türban Bağlama,Yapılışı
31 Temmuz 2010 Cumartesi
Deryalı Günler Nohutlu Salata Tarifi
Etiketler:
apararatif,
derya baykal,
deryali gunler,
diyet salata,
meze,
nohutlu salata tarifleri,
oktay usta yemek tarifleri,
sağlıklı yemek,
salata tarifleri,
sos tarifi,
yaz yemekleri,
yemek tarifleri
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder