31 Temmuz 2010 Cumartesi

Deryalı Günler Nohutlu Salata Tarifi

Malzemeleri:

-Bir kase önceden haşlanmış (soğuk) nohut
-Bir çay bardağı bulgur
-Bir çay bardağı bezelye
-İki kırmızı biber
-Beş adet kornişon turşu
-Bir limon
-Bir tutam taze nane
-Bir tutam taze maydanoz
-zeytin yağı, tuz

Yapılışı:

Kabın içerisine haşlanmış nohutu, sıcak suda şişirilmiş bulguru, haşlanmış bezelyeyi, doğranmış turşuyu ve kırmızı biberleri ekleyip karıştırıyoruz. Yeşillikleri ince ince doğrayıp ekliyoruz ve son olarak zeytinyağı, limon suyunu, tuzu ekleyip karıştırıyoruz. Beş dk bekliyoruz ki içindekilerin tatları birbirine karışsın, lezzetlendirsin. Daha sonra servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun...

Deryalı Günler Havlu Süslemeleri 2

Deryali Gunler Sitemizden merhaba arkadaşlar...



Kırmızı kadife havlu üzerine siyah renkte lale ve karanfil desenli nakış yapılmış. Bizde havlu ucuna siyah püsküller diktik ve farklı bir hava kattık. Çünkü bu havluya dantel yada iğne oyası gitmez. Ama yinede tercih sizin :)

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Kestaneli Pilav Tarifi


Deryalı Günler yemek tarifi bölümümüzde Kestaneli Pilav yapılışını öğreneceğiz
Malzemeleri:

-İki buçuk su bardağı pirinç
-Bir çorba kaşığı tereyağı
-Bir çorba kaşığı fıstık
-Bir çorba kaşığı kuş üzümü
-İki adet havuç
-Bir su bardağı kestane
-tavuk suyu
-sıvıyağ, tuz, su



Yapılışı:

Tereyağını ve dolmalık fıstıkları da ilave edip kavuruyoruz. Üzerine havuçları küp küp kesip tencereye ekliyoruz. Pirinçleri de ilave edip kavruluncaya kadar karıştırın. Pirincin üzerine kuş üzümünü ve küp küp doğranmış kestaneyi de ilave ediyoruz. Sıcak suyuda ekleyerek pişmesini bekliyoruz. Altını kapattıktan sonra biraz demlenmesini bekliyoruz. Daha sonra servis tabağına alabiliriz.
Afiyet Olsun.....

26 Temmuz 2010 Pazartesi

Deryali Günler Yoğurtlu Biber Sos Tarifi

Deryalı günler sayfamıza hoş geldiniz arkadaşlar, yemeklerin yanında kullanabileceğiniz sos tarifi veriyoruz. Denemenizi tavsiye ederiz.......

Malzemeleri:

-Bir çorba kasesi yoğurt
-İki adet közlenmiş kırmızı biber
-Yarım çay bardağı zeytinyağı
-Bir diş sarımsak
-tuz, karabiber

Yapılışı:

Kabın içine yoğurdu koyup karıştırıyoruz. Közlenmiş kırmızı biberi, zeytinyağını ve sarımsağı blendırda püre haline getiriyoruz. Bu karışımı yoğurdun üzerine döküp, isteğe bağlı tuz ve pulbiberi attıktan sonra karıştırıp servis ediyoruz.

Afiyet Olsun .....

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Deryali Günler Bezelye Çorbasi Tarifi

Derya Baykal ve Deryalı Günler yemek tarifleri bölümümzden çorba tarifleri kapsamında bezelye çorbası yapılışını anlatmaya çalışacağız.Bunun içi gerekli,

Malzemeleri:

-Bir parça tavuk göğsü
-Üç çorba k. un
-Bir su b. süt
-Bir su b. bezelye
-tavuk suyu
-sıvı yağ
-tuz ve karabiber

Yapılışı:

Tavuk göğsünü haşlayıp küp küp keserek tencereye ekleyin. Deryalı Günler yemek tarifine devam ediyoruz. Sıvı yağ ve unu ekleyerek kavurun. Un kavrulduktan sonra üzerine tavuk suyunu ve sütü ilave edin. Karıştırarak pişirin. Daha sonra üzerine bezelyeleri ilave ederek sıcak su ekleyip çorbayı kaynatıyoruz. Piştikten sonra servis tabağına koyup isterseniz üzerine dereotu ile süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Deryali Günler Ali Nazik Tarifi


Deryalı Günler yemek tariflerimizden merhabalar. Şimdi sizlere derya baykal mutfağımızdan enfes bir ali nazik tarifi ni paylaşacağız inşallah. Buyurun hanımlar tarif aşağıdadır.





Malzemeleri:

-Dört tane patlıcan

-Üç çorba k. margarin

-Üç kahve fincanı kadar un

-Üç kahve fincanı kadar süt

-İki kahve fincanı rendelenmiş taze kaşar

-İki tane kuru soğan

-İkiyüzelli gram yağsız kıyma

-Dört tane domates

-Dört tane sivri biber

-Üç kahve fincanı et suyu

-tuz, karabiber ve pul biber

Yapılışı:

Deryalı Günler tarifimizde ilk önce patlıcanlarımızı yüksek ateşte közleyin. Kabuklarını soyup çatal yardımı ile ezin. Geniş bir tavada üç çorba k. margarini eritin. Unu ilave edip pembeleşene kadar kavurun, sütüde yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Patlıcanları ve kaşar rendesini tavaya ilave edin. Ayrı 1 tavada da iki çorba k. margarini ve küçük küçük doğranmış kuru soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin. İki üç dk sonra doğranmış domatesleri, sivri biberleri ,et suyunu ve tuzu ilave edin. On dk. sonra ateşten alın. Servis tabağına beğendiyi (patlıcanlı kaşarlı püre) koyup üzerine kıymalı harçtan döküp servis yapın. Deryalı Günler tarifimize göre yemek hazır. Afiyet olsun

20 Temmuz 2010 Salı

Deryali Günler Havlu Süslemeleri

Deryalı GünlerDeryalı Günler ve Derya Baykal çeyiz havlu modelleri bölümümüzden herkese merhabalar. Tasarımcımız bu deryalı günler havlu modellerinde turkuaz renkli kadife havlu üzerine gümüş renkli süslemeler kullanmıştır.
Deryalı GünlerDeryalı Günler moda tasarımcımız bu havlu kenarı modelinde kelebek deseninin kenarlarına gümüş renkli iple iğne ardı yaparak Deryalı Günler sitemize özel çiçekler yapmış ortasına kristal boncuk dikerek havluya monte etmiştir.
Deryalı GünlerHavlunun kendisinden çiçek desenli olan işlemesinin ortasına kristal boncuk işleyerek, kendi yaptığı çiçekle kombin olmasını sağlamıştır.
Deryalı Günler Havlu Kenarı
Deryalı Günler ÇeyizDerya Baykal sitemizde son olarak tasarımcımız, havlunun süslemelerine uyum sağlayacak şekilde yine gümüş rengi kullanarak, püsküllü harç kullanmıştır.