Malzemeleri:
-İki su bardağı mısır nişastası
-Üç su bardağı un
-Bir paket kabartma tozu
-Bir su bardağı pudra şekeri
-İki yumurta
-İkiyüzelli gram margarin
-İkibuçuk su bardağı dolgu kreması
-İkibuçuk su bardağı süt
-Bir su bardağı kuru üzüm
-Bir çay bardağı fındık yada ceviz
-Bir yemek kaşığı pudra şekeri
-Bir yemek kaşığı tarçın
Yapılışı:
Nişasta, un, kabartma tozu, pudra şekeri, yumurta ve margarini yoğuruyoruz. Bir kapta dolgu kremasını süt ile çırpıp üzerine kuru üzüm, parçalanmış fındık, bir yemek kaşığı pudra şekeri ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz. Hamur karışımımızı elimizle yuvarlak bir şekilde açıyoruz. İçine üzümlü karışımımızı koyuyoruz. Elimizle ağız kıvrım vererek kapatıyoruz. Yalnız elinizle iyice bastırın, hamurun birbirine yapıştığından emin olun ki açılmasın. Yağlanmış fırın tepsimize kurabiyelerimizi diziyoruz. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
Afiyet Olsun......
Deryalı Günler,Derya Baykal,Çeyiz,2010 Çeyiz Trendleri,Havlu Süslemeleri,Dantel,Elişi,Yemek Tarifleri,Moda Tasarımı,Kurdela Nakışı,Pasta Tarifleri,Sebze Yemekleri,Ramazan Yemekleri Tarifleri,Ramazan Tatlıları,Gelin Başı,Başörtü Bağlama Şekilleri,Abiye,Türban Bağlama,Yapılışı
5 Ağustos 2010 Perşembe
Deryali Gunler Krema Dolgulu Üzümlü Kurabiye Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder