Malzemeleri:
-Üç adet yumurta
-Bir su bardağı tozşeker
-İki su bardağı un
-Bir paket vanilya
-Bir paket kabartma tozu
-Bir paket toz şanti
-Bir su bardağı haşlanmış ıspanak püresi
-Bir su bardağı süt
Kreması için:
-İki su bardağı süt
-Bir çaybardağı tozşeker
-Üç çorba kaşığı un
Yapılışı:
Karıştırma kabının içerisine yumurtayı kırıyoruz. Üzerine tozşeker döküp mikserle karıştırıp köpürtüyoruz. Ispanak yapraklarını sıcak suya batırıp robotta püre haline getiriyoruz ve yumurtalı harcın içine döküyoruz. Yavaş yavaş karıştırıyoruz, üzerine unu, vanilyayı, kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Karışımımızı yağlanmış pasta kalıbımıza döküyoruz. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 30-35 dakika pişiriyoruz. Fırından çıkarınca soğumaya bırakıyoruz. Bir tencereye süt, şeker, ve un koyup çırpma teliyle karıştırarak pişiriyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Toz şantiyle soğuk sütü mikser ile çırpıp köpürtüyoruz. Soğumuş olan kremamıza iki kaşık kremşantimizden koyuyoruz. Pasta kekimizi ikiye veya üçe bölüyoruz.Kekimizden çok ince bir tabaka kesip kenara ayırıyoruz. Katlara krema karışımımızdan koyuyoruz. Hafifçe bastırıyoruz. Pasta dışına ve kenarlarına kremşanti sürüp spatula veya geniş bir bıçakla düzeltiyoruz. Üzerine ayırdığımız kekten ufalayıp serpiyoruz. Farklı şekilde de süsleyebilirsiniz.
(Önceden yemeyn kimse kekinizin ıspanaklı olduğuna inanmayacak, Fıstıklı olduğunu düşünecek :)
Afiyet Olsun.................
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder