21 Ağustos 2010 Cumartesi

Deryali Gunler İci Akiskan Cikolatalı Kurabiye Tarifi

Deryalı Günler Sitamizden Merhaba.....

Sitamizde içi sıvı çikolatalı kurabiye ( biskrem yada tutku kurabiye de diyebiliriz)tarifi veriyoruz.

Malzemeleri:

-Bir adet yumurta
-Bir yemek kaşığı mısır nişastası
-150 gram margarin
-Yarım su bardağı pudra şekeri
-İki buçuk su bardağı un
-Bir çay kaşığı vanilya
-Bir paket kabartma tozu
-Bir tutzm tuz
-Krem çikolata ( sarella vb)

Yapılışı:

Yumurta, tuz ve margarini karıştırıyoruz. Nişastayı, pudra şekerini de ilave edip karıştırdıktan sonra vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyerek yoğuruyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avucumuzda yuvarlaklaştırıyoruz. Orta kısmına bir çay kaşığı krem çikolata (ekmeklerin üstüne sürülen) koyuyoruz ve kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizerek 170 derede pişiriyoruz.

Not: Kurabiyelerimizi buzdolabı gibi soğuk ortamlara koymuyoruz çünkü içindeki çikolata donabilir, daha akışkan olması için oda sıcaklığında muhafaza ediyoruz.

Afiyet Olsun...........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder