15 Ağustos 2010 Pazar

Deryali Gunler Cig Borek Tarifi

Sizlere çok lezzetli çiğ börek tarifi verceğiz. Herkese hayırlı ramazanlar.......

Malzemeleri:

-Dört su bardağı un
-Bir yumurta
-Bir tatlı kaşığı tuz
-Sıvıyağ

İç harcı için:
-İki yüz gram kıyma
-İki kuru soğan
-Bir çorba kaşığı salça
-Bir tutam maydanoz
-Bir domates
-tuz, karabiber

Yapılışı:

Bir kaba unu alıyoruz, üzerine yumurtayı kırıyoruz, tuzu serpip suyu ilave ediyoruz ve yoğuruyoruz. Hamurun üzerine nemli bir bez örtüp dinlemeye bırakıyoruz. Bir kaba kıymayı alıyoruz. Üzerine ince ince doğranmış kurusoğanı ve maydanozu kuyuyoruz. Dometesi rendeleyip salça ile ilave ediyoruz. Tuzunu, karabiberini, kimyonunu ekleyip karıştırıyoruz. Bu harcın yumuşak ve hafif sulu olması gerekir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde koparıyoruz, merdane ile açıyoruz. Hamurun yarısına kıymalı iç harçtan koyup kapatıyoruz. Tavada kızgın bol yağda kızarıyoruz.Kağıt havlu üzerine alıp servis yapıyoruz.

Afiyet Olsun..............

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder