18 Ağustos 2010 Çarşamba

Deryali Gunler Patlicanli Pilav Tarifi

Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav

Malzemeleri:

-İki su bardağı pirinç
-İki kurusoğan
-Dört adet orta boy patlıcan
-İki orta boy domates
-Yarım demet dereotu
-Bir çay kaşığı toz şeker
-Yarım çay bardağı sıvıyağ
-Tuz, karabiber
-Bir tatlı kaşığı kuru nane
-Bir tatlı kaşığı yenibahar

Yapılışı:

Patlıcanları alacalı soyduktan sonra kuşbaşı şeklinde kesip tuzlu suda 15-20 dk bekletiyoruz. Suyunu iyice süzüp sıvıyağda kızartıyoruz. Pirinçleri ılık tuzlu suda bekletiyoruz. Soğanları ince ince doğruyoruz, sıvıyağda pembeleştikten sonra pirinci ilave ediyoruz. Domateslarin kabuklarını soyup ufak ufak doğruyoruz, pirincin içine ekliyoruz. Birkaç dakika karıştırdıktan sonra içine tuzu, baharatları ve patlıcanları ilave ediyoruz. Yetecek kadar sıcak su illave ettikten sonra kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişiriyoruz. İnce ince kıydığımız derotlarını tencereye ekliyoruz. Kapağını kapatıp kenarda demlenmeye bırakıyoruz.Yanına cacık yapmanızı öneririz

Afiyet Olsun........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder