18 Ağustos 2010 Çarşamba

Deryali Gunler Tantuni Tarifi

Tantuninizi lavaş arası yemenizi tavsiye ederiz tabii yanınada ayran hiç fena olmaz...

Malzemeleri:

-350 gram tavuk göğsü
-Dört adet sivri biber
-İki adet domates
-150 gram mantar
-Bir çorba kaşığı salça
-Sıvıyağ,tuz,kekik,karabiber,kırmızı biber

Yapılışı:

Tavuvkları ince ince çok küçük boyutlarda doğruyoruz. Tavaya (saç tava olursa daha makbuldür) yağımızı (tereyağı olursa daha lezzetli olur) döküyoruz, üzerine doğranmış biber ve mantarlarımızı ekliyoruz. Biraz soteleyip kartıştırıyoruz. Domates ve salçayıda ekleyip karıştırıyoruz. Tuzu ve istediğimiz miktarda baharatlarıda ekliyoruz.

Afiyet Olsun.........

Not: Tavuk yerine kırmızı et veya ciğerlede yapabilirsniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder