Deryalı Günler Yemek Tarifleri köşemizde misafirlerinize çayın yanında ikram edebileceğiniz dereotlu poğaça tarifi vereceğiz.
Malzemeleri:
-Beş su bardağı un
-Yarım paket yaş maya
-Bir tatlı kaşığı mahlep
-Bir tutam dereotu
-İki yumurta (bir tanesinin sarısı üzerine)
-İki çorba kaşığı tozşeker
-Bir çaybardağı sıvıyağ
-Yarım paket margarin
-Aldığı kadar su
-Bir çorba kasesi beyaz peynir
-Bir çay bardağı rendelenmiş kaşar
Yapılışı:
Margarin ve peynirler hariç bütün malzemeleri karıştırıp yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz Biraz mayalandırıyoruz. Her bezenin üzerine bir çay kaşığı margarin sürerek çay tabağı büyüklüğünde açıyoruz.Ortasına peynirli harçtan koyup kapatıyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp ince kıyılmış dereotu serpiyoruz. 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet olsun.......
Deryalı Günler,Derya Baykal,Çeyiz,2010 Çeyiz Trendleri,Havlu Süslemeleri,Dantel,Elişi,Yemek Tarifleri,Moda Tasarımı,Kurdela Nakışı,Pasta Tarifleri,Sebze Yemekleri,Ramazan Yemekleri Tarifleri,Ramazan Tatlıları,Gelin Başı,Başörtü Bağlama Şekilleri,Abiye,Türban Bağlama,Yapılışı
2 Ağustos 2010 Pazartesi
Deryalı Günler Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder