17 Ağustos 2010 Salı

Deryali Gunler Kozalak Tatlisi Tarifi

Yemeklerinizi adeta süsleyecek çok şık tatlı tarifi....

Malzemeleri:

-Yüz gram tereyağ
-İki yemek kaşığı bal
-Dört adet karemelli çikolata (metro gibi)
-Bir paket mısır gevreği
-Ceviz, fındık

Yapılışı:

Tereyağını eritiyoruz. Ufak parçalara böldüğümüz çikolatayıda ekleyip hepsini birlikte karıştırıp eritiyoruz. Balıda ekliyoruz, karıştırmaya devam. Eriyen karışımımızın içine mısır gevreklerini ilave ediyoruz, karıştırıyoruz. Ceviz yada fındıklarıda ekledikten sonra soğumaya bırakıyoruz. Karışımımızı kahve fincanının içine koyarak küçük pasta kağıtlarının üstüne ters çevirip döküyoruz. Kozalak görüntüsü oluşmuş oluyor. Bulabirseniz üzerine gıda simi ekmenizi tavsiye ederiz harika bir görüntüsü oluyor.

Afiyet Olsun..........

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder