Deryalı Günler Sitemizde evinizde yapabileceğiniz ramazan pidesi tarifini veriyoruz...
Malzemeleri:
-İki buçuk su bardağı un
-İki çay kaşığı tuz
-Dört çay kaşığı toz maya
-Bir buçuk su bardağı ılık su
-Bir yumurta sarısı
-Susam
-çörek otu
Yapılışı:
Hamur malzemelerini karıştırarak yoğuruyoruz. Üzerine bir örtü örtüp 1 saat mayalanmasını bekliyoruz. Fırın tepsimize yağlı kağıt koyuyoruz. Daha sonra hamurumuzu tepsimizin üzerine koyarak hafif un serperek yayıyoruz. İsterseniz çok büyütmeden resimdeki gibi iki tane küçük yapabilirsiniz, isterseniz büyüterek bir tane yapabilirsiniz. Hamurun kenarlarına parmaklarımızla bastırarak şekil veriyoruz. Bıçağımızın ucuyla çizgiler atıyoruz. Tepside yaklaşık 45 dakika bekletip mayalandırdıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve sıvıyağ sürüp İsteğe bağlı miktarda susam ve çörek otu serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 225 derecelik fırında pişiriyoruz.
Afiyet Olsun...........
Deryalı Günler,Derya Baykal,Çeyiz,2010 Çeyiz Trendleri,Havlu Süslemeleri,Dantel,Elişi,Yemek Tarifleri,Moda Tasarımı,Kurdela Nakışı,Pasta Tarifleri,Sebze Yemekleri,Ramazan Yemekleri Tarifleri,Ramazan Tatlıları,Gelin Başı,Başörtü Bağlama Şekilleri,Abiye,Türban Bağlama,Yapılışı
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder