4 Ağustos 2010 Çarşamba

Deryalı Günler Truff Tarifi

Deryalı günler sitemizde sizlere çok lezzetli çikolata toplarının tarifini veriyoruz. Afiyetle yiyebilirisiniz.




























Malzemeleri:

-Bir paket krema
-Bir paket sütlü çikolata
-Birbuçuk paket bitter çikolata
-Bir çay kaşığı tereyağ
-Oniki adet kedi dili bisküvi
-Küçük pasta kağıtları
-Süsleme için fındık veya granül süs malzemeleri

Yapılışı:

Krema tencereye boşaltılır, kaynatılır. Çikolata eklenir, tereyağı eklenir karıştırılır(isterseniz içine fındık kremasıda ekleyebilirsiniz). Kedi dili bisküvi robotta un haline getirilir. Krema karışımına eklenir. Hepsi birden karıştırılır. Soğumaya bırakılır. Pasta kağıtları tepsilere dizilir. Karışımdan ufak parçalar alınarak yuvarlanır, top haline getirilir. Fındıkla süslemek istiyorsanız robottan geçirin fakat çok ufaltmayın. Fındıkları bir tepsiye yayın. Top haline getirilmiş truffları üstünde yuvarlayın, fındıklar yapışsın. Daha sonra dolapta bekletip servis yapabilirsiniz.
Not: İsteğe bağlı olarak üzerini hindistan cevizi ilede süsleyebilirsiniz veya tamamen sade kalabilir.
Afiyet olsun.....

1 yorum:

  1. Ben yaptım çok lezzetli oldu, herkes bayıldı. Ama dolaptan çıkarıp bekletmeyin yumuşuyor, çıkar çıkmaz serviz yapın :)

    YanıtlaSil